Haluatko testata omia makuhermojasi? Haluatko kokeilla uusia
ruokaelämyksiä ennakkoluulottomasti? Oletko kiinnostunut
maistelemaan ruokia ilman, että tiedät, miltä ne näyttää? Oletko
aina halunnut tehdä jotain vain maku- ja hajuhermojesi avulla?
Kaipaatko ravintolaillalliselta jotain uutta?
Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin ”Kyllä”, jatka ihmeessä
lukemista ja tutustu lisää illalliseen pimeässä, josta on tullut jo
eräänlainen trendi maailmalla ja nyt myös Suomessa.
Illallinen pimeässä on alun perin lanseerattu vuonna 2013 Liettuassa. Sen suosio on ollut kasvussa siitä lähtien. Aluksi näitä erikoislaatuisia illallisia järjestettiin vain Helsingissä, mutta nykyään konsepti on laajentunut myös Tampereelle, Turkuun, Jyväskylään ja Ouluun.
Illallinen pimeässä kuulostaa oudolta, mutta ihan niin outo se ei
ole. Sen ideana on tarjota uudenlaisen ennakkoluulottoman lähestymistavan ruokailuun. Kun
näköaisti unohdetaan, et tee ruoan ulkonäön suhteen mitään johtopäätöksiä vaan pystyt
nauttimaan vaan ja ainoastaan ruoan aromeista. Tällä tavoin ruoan aromit, maut ja rakenteet aistii
aivan uudella tavalla.
Illallinen pimeässä-menu pidetään aina salassa. Menu on kuitenkin aina ammattikokkien,
laadukkaista raaka-aineista, valmistama kolmen ruokalajin kokonaisuus. Et siis voi etukäteenkään
muodosta mitään mielipidettä ruoasta vaan nauttia kaikesta pelkkien maku- ja hajuhermojen
avulla.
Ihmiset ovat jatkuvasti ennakkoluuloisempia uusia ruokalajeja kohtaan ja pysytään vanhoissa,
tutuissa, jutuissa. Ei siis ihme, että tästä on tullut maailmanlaajuinen trandi, joka on tullut
jäädäkseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti