torstai 21. helmikuuta 2019

Illallinen pimeässä on Suomen suosituimpia elämyksiä
Miltä tuntuisi syödä huippukokkien valmistama loistoateria pilkkopimeässä? Ainutlaatuinen ravintolaelämys Illallinen pimeässä on Elämyslahjojen lanseeraama konsepti, joka on noussut lyhyessä ajassa yrityksen kestosuosikiksi suosituimpien elämysten joukkoon.

Kolmen ruokalajin yllätysmenu saa vieraat istumaan tuolinsa reunalla jännitettäessä, mitä suuhun oikein laitetaankaan. Pimeällä illallisella ei siis voi tilata suosikkipizzaansa kolmatta kertaa tässä kuussa tai tehdä muita valintoja ruokalajien suhteen, mikä on suuri osa tämän illallisen viehättävyyttä: jokainen haukku tulee olemaan jännittävä kokemus ja askel tuntemattomaan. Liian rajujen yllätysten välttämiseksi illallisella tietenkin huomioidaan erikoisruokavaliot ja allergiat, joista on ilmoitettava etukäteen varauksen yhteydessä.


Kuinka pimeästä illallisesta on oikein kyse? 


No, pilkkopimeästä. Niin pimeästä, että turvallisuuden takaamiseksi asiakkaiden ravintolassa liikkuminen on kiellettyä ruokailun aikana. Parin tunnin kokemus säkkipimeässä istuessa antaa tuntua siitä, miten elämä sujuisi sokeana, ja tämän idean pohjalta illallisidea onkin osittain kehitetty.

Pimeässä maistellessa suuhun pantavan ruoan tekstuuriin tulee kiinnitettyä huomiota täysin eri lailla kuin normaalisti, oli kyseessä sitten kurkkuviipale tai mehukas pihvi – ruokaa tunnustelee suussaan pikkulapsen elein. Sama pätee tietenkin myös haju- ja makuaisteihin, joiden varaan joudut tällä aterialla nojaamaan täysin. Näihin seikkoihin onkin kiinnitetty erityistä huomiota illallisen järjestäjien taholta saavuttaaksesi mahdollisimman maukkaan, mielenkiintoisen ja monisävyisen illallisen.


Tuttuja ruokia, uusia elämyksiä


Illallisella pöydän äärestä löytyvät (kun oikein pimeässä etsii) niin alku-, pää- (liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdoilla) kuin myös jälkiruoka. Illallisella ei kannata pelätä, että joutuisit laittamaan suuhusi jotain vastenmielistä. Ruoka on huippukokkien valmistamaa ja eurooppalaisen keittiön luomukset yltävät laadussa huippuravintoloiden tasolle. Aluksi epävarmat illallisvieraat päätyvät koluamaan lautasensa kauttaaltaan ihan siltä varalta, josko vielä olisi jotain jäljellä.

Pimeitä illallisia päästään tällä hetkellä maistelemaan Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Illallinen sopii erinomaiseksi lahjaksi niin oman läheisen kanssa nautittavaksi kuin myös vaikkapa ystäväpariskunnalle tai omille vanhemmille tärkeän merkkipäivän juhlistamiseksi. Illallisesta pääsee myös nauttimaan Elämyslahjojen avoimen lahjakortin avulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti